Vrijwilligers

Projectgroep Zambia

Amanda Radstake (projectleider)

Mijn naam is Amanda Radstake en ik studeer Internationale Betrekkingen en Organisaties. Ik heb gekozen om mij in te zetten voor DEAL omdat de manier waarop DEAL zich inzet voor ontwikkelingslanden door middel van spaargroepen mij erg aansprak. Daarnaast wilde ik heel graag mijn tijd besteden om  iets goed te kunnen doen voor anderen. Ik ben heel blij dat ik mee kan werken aan dit project en mijzelf kan inzetten en mijn steentje kan bijdragen aan de lokale ontwikkeling in Zambia.

Roza de Jong

Mijn naam is Roza en ik studeer International Relations: Global Political Economy. Sinds dit semester maak ik deel uit van DEAL Zambia. DEAL Foundation spreekt mij erg aan omdat vrouwen worden bijgestaan in het opzetten van spaargroepen en het starten van ondernemingen. Ik geloof erin dat het beginnen van kleine bedrijven met Table-Banking als hulpmiddel mogelijkheden geeft tot lange-termijn inkomsten en zelfstandig ondernemerschap. Dit is waarom ik mij binnen DEAL Foundation wil inzetten voor de ontwikkeling van vrouwen en hun lokale leefomgeving.

Rhea Creutzburg

Ik ben Rhea Creutzburg, 21 jaar en studeer Politicologie in Leiden. Een half jaar geleden ben ik bij de projectgroep Zambia aangesloten. Mijn studie heeft een interesse in internationale samenwerkingen aangewakkerd en ik wilde graag meer leren over ontwikkelingshulp en er ook zelf actief mee bezig zijn. Ik vind het mooi dat ik wat kan bijdragen aan de verbetering van leefomstandigheden van vrouwen aan de andere kant van de wereld. Daarnaast is het leuk en leerzaam om samen met de andere groepsleden samen te komen en te vergaderen, activiteiten te organiseren en DEAL verder te promoten.

Stéphanie van Mil

Mijn naam is Stéphanie van Mil en ik studeer internationale betrekkingen en organisaties. Ik zet mij in voor DEAL omdat ik door mijn studie en stage zeer geïnteresseerd ben geworden in de rechten van vrouwen in voornamelijk de regio Afrika. Ik wilde zelf graag hier iets aan bijdragen maar wist niet zo goed hoe. DEAL kwam daarom als de perfecte gelegenheid om mij in te zetten voor de vrouwen in Zambia, en tegelijkertijd te werken in een enthousiast team. Ik hoop met het project nog veel vrouwen te kunnen helpen en zo een kleine beetje bij te dragen aan de verbetering van hun positie in Zambia.

Projectgroep Tanzania

Sophie Muijrers (projectleider)

Mijn naam is Sophie Muijrers en ik studeer Politicologie. Ik hoorde van de DEAL Foundation van vriendinnen en de manier waarop zij mensen uit ontwikkelingslanden proberen te helpen,  door middel van table banking, zodat zij hun eigen leefomstandigheden kunnen verbeteren. Als inspiratiebron heb ik mijn moeder, die zich als soroptimist al jaren inzet om de levensomstandigheden en status van jonge meisjes en vrouwen te verbeteren. Met zo iemand als voorbeeld wil je op een gegeven moment zelf ook je steentje bij gaan  dragen. Mijn oom en tante wonen in Tanzania, vandaar dat ik dacht dat ik mezelf het beste zou kunnen inzetten voor het project in Tanzania. Ik kijk er ontzettend naar uit om het project met de andere vrijwilligers verder op weg te helpen en tot een succes te maken!

Tes Kuilboer

Ik ben Tes en ik doe een master International Development Studies in Wageningen. Uit mijn master blijkt wel dat ontwikkelingssamenwerking mij enorm trekt. De wijze waarop DEAL werkt is er naar mijn idee een die mensen echt verder helpt. Wat ik zo ver heb geleerd is dat een project heel wat om handen heeft, maar dat de waardering vanuit de projectgroepen enorm motiverend is!

Frédérique Verschueren

Hoi, ik ben Frédérique en ik studeer international relations and organisations. Mijn studie heeft me veel geleerd over ontwikkelingshulp en NGO’s. Deze theorie wil ik graag in praktijk omzetten. Daarnaast heb ik reeds vrijwilligerswerk gedaan in Azië en ook dit heeft me geënthousiasmeerd om me in te zetten voor anderen. Ik geloof heel erg in de manier waarop DEAL armoede bestrijdt. De focus op ondernemerschap en het betrekken van de lokale bevolking zijn volgens mij een unieke en doeltreffende methode om derdewereldlanden zoals Tanzania verder te ontwikkelen!

Hanna van Hooft

Mijn naam is Hanna en sinds kort ben ik actief bij projectgroep Tanzania. Na vrijwilligerswerk te hebben gedaan in Uganda groeide mijn interesse in ontwikkelingssamenwerking. Hierdoor maakte ik ook de keuze voor de studie International Relations and Organisations in combinatie met Rechtsgeleerdheid. De werkwijze van DEAL spreekt me heel erg aan, en ik ben van mening dat table banking mensen in staat stelt om zelf een grote verandering aan te brengen in hun leefomstandigheden!

Projectgroep Cambodja

Sarawitia Franken (projectleider)

Mijn naam is Sarawitia Franken en ik studeer International Relations and Organisations. Wat ik het mooie vind aan DEAL in het algemeen is dat met weinig middelen toch grote kansen worden gecreëerd voor mensen in een ontwikkelingsgebied. Door gebruik te maken van deze kansen door bijvoorbeeld een eigen onderneming op te starten, zullen deze mensen uiteindelijk onafhankelijk worden van ontwikkelingshulp. Dit vind ik een erg krachtig aspect van de methode ‘table banking’ waarmee DEAL werkt. Wat mij in het bijzonder aantrekt in het project in Cambodja is dat het een erg jong project is. Hierdoor maak je volledig mee hoe alleen het idee van een project langzamerhand ook daadwerkelijk tot leven komt. Dit gaat natuurlijk niet altijd zonder slag of stoot, maar uiteindelijk zijn dat allemaal leermomenten. Verder intrigeert het project mij persoonlijk omdat een groot deel van mijn familie in Cambodja woont en mede daardoor weet ik hoe waardevol de toevoeging van DEAL in Cambodja kan zijn.

Lars Roosenstein

Ik ben Lars Roosenstein en ik heb een bachelor bestuurskunde afgerond en doe nu een master in politieke en economische filosofie. Ik zet mij in voor de DEAL Foundation, binnen de projectgroep Cambodja. We zijn bijvoorbeeld bezig geweest met: het opstellen van contracten, een boekhoud format en inzamelingsacties. Mijn motivatie voor DEAL komt echter niet uit deze taken zelf. Ik vind het werk vooral interessant omdat het gaat over mensen in een totaal andere cultuur, situatie en omgeving. Dat kan het ingewikkeld maken, maar ook uitdagend en bovenal vind ik het fijn om mij in te zetten voor mensen die hulp goed kunnen gebruiken.

Susan ter Haar

Hiii! Ik ben Susan ter Haar en ik studeer Geneeskunde in Leiden. Nu ik mijn bachelor heb afgerond en een jaartje vrij heb genomen voordat m’n coschappen beginnen, wilde ik o.a. heel graag ervaring opdoen binnen een ontwikkelingsorganisatie. Toen ik hoorde over DEAL was ik meteen erg enthousiast! Ik denk dat mensen stimuleren zelf te ondernemen en daardoor zichzelf te ontwikkelen een van de beste vormen van hulp is die je kunt bieden aan ontwikkelingslanden. Ik sta dan ook helemaal achter het doel van DEAL en heb heel veel zin om me komend jaar in te zetten samen met de rest van het team!

Carlijn Houtstra

Mijn naam is Carlijn Houtstra en ik studeer Politicologie (Internationale Betrekkingen en Organisaties) aan de Universiteit Leiden. Ik ben bij DEAL gekomen na mijn eigen ervaring met vrijwilligerswerk in Ghana. Dit was zo’n leuke beleving, dat ik dit graag iets vergelijkbaars naast mijn studie voort wilde zetten. Wat mij vooral aanspreekt in DEAL is de manier waarop ze de vrouwen de middelen geven om te ontwikkelen maar de rest doen de vrouwen allemaal zelf. Ik hoop de komende tijd onze vrouwengroep vooruit te kunnen helpen!

Bob van der Meulen

Mijn naam is Bob van der Meulen en ik studeer Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. Ik zet mij in voor DEAL Foundation omdat ik erg geïnteresseerd ben in het concept ‘Table Banking’ en deze vorm van microfinanciering graag wil stimuleren. Ik denk dat het stimuleren van ondernemerschap een hele effectieve manier is om ontwikkelingslanden te helpen. Door de totaal andere cultuur, taal en omgeving kan dit enigszins lastig zijn, maar dit maakt het juist interessant en zorgt voor extra motivatie. Mooi om me in te kunnen zetten voor andere mensen!