Vrijwilligers

Projectgroep Zambia

Chloé Kiveron (projectleider)

Ik ben Chloé en studeer Rechtsgeleerdheid. Een half jaar geleden ben ik bij DEAL Zambia gekomen. Voor mijn profielwerkstuk op de middelbare school had ik als onderwerp goede doelen, daarmee heb ik toen geld opgehaald voor een school in Johannesburg. Dit heeft mijn interesse in vrijwilligerswerk erg aangewakkerd. Toen ik als aankomende eerstejaars in Leiden bij de El Cid kwam, vond ik het ook super leuk dat DEAL daar met een kraampje stond. Daar was meteen mijn enthousiasme voor DEAL al erg groot. Echter waren mijn ouders bang dat ik te veel naast m’n studie zou doen waardoor ik mij niet zou focussen op mijn eerste jaar. Dus na veel twijfelen heb ik toen besloten om het een jaartje uit te stellen. Een jaar later zat DEAL nog steeds in m’n hoofd en heb ik gesolliciteerd, ik kon gelijk beginnen bij de projectgroep Zambia! Tot nu toe vind ik het een fantastisch leuke en leerzame ervaring. Het teamwork en internationale contacten onderhouden is super leuk om te doen en je hebt echt het idee, onder andere door het directe contact met het land, dat je een verschil in het leven van deze mensen maakt.

Juliette Faber

Mijn naam is Juliette Faber en ik studeer geneeskunde. Mijn voornaamste reden om bij DEAL te gaan is omdat DEAL het voorbeeld is van hoeveel je als studenten al kan bereiken vanuit Nederland voor de mensen daar! Het leuke aan DEAL vind ik hoe enthousiast iedereen is om zich in te zetten en natuurlijk onze vergaderingen van de projectgroep met als eerste onze diepte en hoogtepunten van de week, waardoor het plots over de gekste onderwerpen gaat.

Amanda Radstake

Mijn naam is Amanda Radstake en ik studeer Internationale Betrekkingen en Organisaties. Ik heb gekozen om mij in te zetten voor DEAL omdat de manier waarop DEAL zich inzet voor ontwikkelingslanden door middel van spaargroepen mij erg aansprak. Daarnaast wilde ik heel graag mijn tijd besteden om  iets goed te kunnen doen voor anderen. Ik ben heel blij dat ik mee kan werken aan dit project en mijzelf kan inzetten en mijn steentje kan bijdragen aan de lokale ontwikkeling in Zambia.

 

Projectgroep Tanzania

Nissa Berntsen (projectleider)

Ik ben Nissa en ik heb de studie Internationale Betrekkingen en Organisaties behaald. Ik zit ben sinds maart 2018 actief bij DEAL in de projectgroep Tanzania. Tot nu toe ben ik vooral bezig met verwonderen hoeveel erbij komt kijken en waar je allemaal rekening mee moeten houden om een ontwikkelingsproject een succes te maken. Dus erg leerzaam om onderdeel van te zijn! Daarnaast is het leuk om met gelijkgestemde studenten samen te werken, op naar de volgende verwondering!

Dorine klein Gunnewiek

Hi! Ik ben Dorine klein Gunnewiek en ik ben onderdeel van projectgroep Tanzania, naast mijn functie als secretaris in het bestuur. Als projectgroep houden we ons vooral bezig met het contact onderhouden met de lokale ngo’s die voor ons de trainingen van de vrouwen verzorgen en hen ondersteunen bij het sparen. Als studente Internationale Betrekkingen en Organisaties ben ik altijd al erg geïnteresseerd geweest in ontwikkeling en ontwikkelingssamenwerking en bij de DEAL Foundation wilde ik deze kennis graag in de praktijk brengen.

Sophie Muijrers

Mijn naam is Sophie Muijrers en ik studeer Politicologie. Ik hoorde van de DEAL Foundation van vriendinnen en de manier waarop zij mensen uit ontwikkelingslanden proberen te helpen,  door middel van table banking, zodat zij hun eigen leefomstandigheden kunnen verbeteren. Als inspiratiebron heb ik mijn moeder, die zich als soroptimist al jaren inzet om de levensomstandigheden en status van jonge meisjes en vrouwen te verbeteren. Met zo iemand als voorbeeld wil je op een gegeven moment zelf ook je steentje bij gaan  dragen. Mijn oom en tante wonen in Tanzania, vandaar dat ik dacht dat ik mezelf het beste zou kunnen inzetten voor het project in Tanzania. Ik kijk er ontzettend naar uit om het project met de andere vrijwilligers verder op weg te helpen en tot een succes te maken!

Tes Kuilboer

Ik ben Tes en ik doe een master International Development Studies in Wageningen. Uit mijn master blijkt wel dat ontwikkelingssamenwerking mij enorm trekt. De wijze waarop DEAL werkt is er naar mijn idee een die mensen echt verder helpt. Wat ik zo ver heb geleerd is dat een project heel wat om handen heeft, maar dat de waardering vanuit de projectgroepen enorm motiverend is!

Projectgroep Cambodja

Sarawitia Franken (projectleider)

Mijn naam is Sarawitia Franken en ik studeer International Relations and Organisations. Wat ik het mooie vind aan DEAL in het algemeen is dat met weinig middelen toch grote kansen worden gecreëerd voor mensen in een ontwikkelingsgebied. Door gebruik te maken van deze kansen door bijvoorbeeld een eigen onderneming op te starten, zullen deze mensen uiteindelijk onafhankelijk worden van ontwikkelingshulp. Dit vind ik een erg krachtig aspect van de methode ‘table banking’ waarmee DEAL werkt. Wat mij in het bijzonder aantrekt in het project in Cambodja is dat het een erg jong project is. Hierdoor maak je volledig mee hoe alleen het idee van een project langzamerhand ook daadwerkelijk tot leven komt. Dit gaat natuurlijk niet altijd zonder slag of stoot, maar uiteindelijk zijn dat allemaal leermomenten. Verder intrigeert het project mij persoonlijk omdat een groot deel van mijn familie in Cambodja woont en mede daardoor weet ik hoe waardevol de toevoeging van DEAL in Cambodja kan zijn.

Lars Roosenstein

Ik ben Lars Roosenstein en ik heb een bachelor bestuurskunde afgerond en doe nu een master in politieke en economische filosofie. Ik zet mij in voor de DEAL Foundation, binnen de projectgroep Cambodja. We zijn bijvoorbeeld bezig geweest met: het opstellen van contracten, een boekhoud format en inzamelingsacties. Mijn motivatie voor DEAL komt echter niet uit deze taken zelf. Ik vind het werk vooral interessant omdat het gaat over mensen in een totaal andere cultuur, situatie en omgeving. Dat kan het ingewikkeld maken, maar ook uitdagend en bovenal vind ik het fijn om mij in te zetten voor mensen die hulp goed kunnen gebruiken.

Susan ter Haar

Hiii! Ik ben Susan ter Haar en ik studeer Geneeskunde in Leiden. Nu ik mijn bachelor heb afgerond en een jaartje vrij heb genomen voordat m’n coschappen beginnen, wilde ik o.a. heel graag ervaring opdoen binnen een ontwikkelingsorganisatie. Toen ik hoorde over DEAL was ik meteen erg enthousiast! Ik denk dat mensen stimuleren zelf te ondernemen en daardoor zichzelf te ontwikkelen een van de beste vormen van hulp is die je kunt bieden aan ontwikkelingslanden. Ik sta dan ook helemaal achter het doel van DEAL en heb heel veel zin om me komend jaar in te zetten samen met de rest van het team!

Carlijn Houtstra

Mijn naam is Carlijn Houtstra en ik studeer Politicologie (Internationale Betrekkingen en Organisaties) aan de Universiteit Leiden. Ik ben bij DEAL gekomen na mijn eigen ervaring met vrijwilligerswerk in Ghana. Dit was zo’n leuke beleving, dat ik dit graag iets vergelijkbaars naast mijn studie voort wilde zetten. Wat mij vooral aanspreekt in DEAL is de manier waarop ze de vrouwen de middelen geven om te ontwikkelen maar de rest doen de vrouwen allemaal zelf. Ik hoop de komende tijd onze vrouwengroep vooruit te kunnen helpen!

Bob van der Meulen

Mijn naam is Bob van der Meulen en ik studeer Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. Ik zet mij in voor DEAL Foundation omdat ik erg geïnteresseerd ben in het concept ‘Table Banking’ en deze vorm van microfinanciering graag wil stimuleren. Ik denk dat het stimuleren van ondernemerschap een hele effectieve manier is om ontwikkelingslanden te helpen. Door de totaal andere cultuur, taal en omgeving kan dit enigszins lastig zijn, maar dit maakt het juist interessant en zorgt voor extra motivatie. Mooi om me in te kunnen zetten voor andere mensen!