Onze Vrijwilligers

PROJECTGROEP ZAMBIA

Sabrina Ravestein
Mijn naam is Sabrina, ik ben 26 jaar en ik heb de master Sociale Organisatiepsychologie afgerond. Ik ben in september 2015 bij DEAL actief geworden, nadat ik was teruggekomen van een reis naar Thailand en Cambodja. Ik voelde me geïnspireerd door het enthousiasme binnen DEAL en wilde iets terug doen. Ik ben begonnen als Projectcoördinator binnen het bestuur en ben het jaar daarna doorgegaan als Projectleider van de commissie Zambia. DEAL heeft mij ontzettend veel gebracht. Zo ben ik naar Zambia geweest om de projecten te bezoeken, heb ik goede vrienden gemaakt en mocht ik als winnares van de Doing Things Differently prijs naar India om aan een project te werken over women empowerment en gender diversity. Met ons kleine clubje bereiken we ondertussen hartstikke veel!

Chloe Kiveron
Ik ben Chloé , 19, en studeer Rechtsgeleerdheid. Een half jaar geleden ben ik bij DEAL Zambia gekomen. Voor mijn pws op de middelbare school had ik als onderwerp goeie doelen, daarmee heb ik toen geld opgehaald voor een schooltje in Johannesburg. Dit heeft mijn interesse in vrijwilligerswerk erg aangewakkerd. Toen ik als aankomende eerstejaars in Leiden bij de El Cid kwam, vond ik het ook super leuk dat DEAL daar met een kraampje stond. Daar meteen was mijn enthousiasme voor het DEAL concept al erg groot. Echter waren mijn ouders bang dat ik te veel naast m’n studie zou doen waardoor ik mij niet zou focussen op mijn eerste jaar. Dus na veel twijfelen heb ik toen besloten om het een jaartje uit te stellen. Een jaar later zat DEAL nog steeds in m’n hoofd en heb ik gesolliciteerd, ik kon gelijk beginnen bij de projectgroep Zambia! Tot nu toe vind ik het een fantastisch leuke en leerzame ervaring. Het teamwork en internationale contacten onderhouden is super leuk om te doen en je hebt echt het idee, o.a. door het directe contact met het land, dat je een verschil in het leven van deze mensen maakt.

Nanette Glas
Ik ben Nanette Glas en ik ben 24 jaar. Ik ben vorig jaar naar Leiden verhuisd voor mijn master Orthopedagogiek. Daarnaast werk ik als leerkracht in het basisonderwijs. Omdat ik nieuw was in Leiden wilde ik graag nieuwe mensen leren kennen en DEAL leek me een gezellige vereniging waarbij je ook nog eens iets goeds voor de mensheid kan doen! Dit bleek ook zeker waar te zijn;) Afgelopen jaar ben ik naar Zambia geweest om de projecten te bezoeken, een erg bijzondere ervaring. Ik zag dat de vrouwen echt geholpen waren met de spaargroepen en hoe trots ze zijn op het bedrijfje wat ze hebben opgezet. En wat zijn ze gezellig als je ze een beetje leert kennen. DEAL heeft me een mooie ervaring van Zambia gegeven!

Juliette Faber
Mijn naam is Juliette Faber, ik ben 21 jaar en zit in mijn 3e jaar van geneeskunde. Ik zit nog niet zo lang bij DEAL Zambia, sinds januari, mijn voornaamste reden om mij op te geven is omdat DEAL het voorbeeld is van hoeveel je als studenten al kan bereiken vanuit Nederland voor de mensen daar! Het leuke aan DEAL vind ik hoe enthousiast iedereen is om zich in te zetten en natuurlijk onze vergaderingen van de projectgroep met als eerste onze diepte en hoogtepunten van de week, waardoor het plots over de gekste onderwerpen gaat.


PROJECTGROEP TANZANIA

Fleurke Exterkate
Hoi iedereen! Mijn naam is Fleurke Exterkate en ik ben 22. Momenteel ben ik derdejaars student Internationale Betrekkingen & Organisaties. In september 2017 ben ik begonnen bij DEAL in eerste instantie als projectlid bij de projectgroep Tanzania, echter ben ik nu projectleider. Ik heb gekozen om me aan te sluiten bij deze mooie stichting omdat DEAL echt verandering kan brengen in een lokale samenleving, waarbij we in direct contact staan met de lokale partner organisatie.

Julia van den Oever
Hoi, ik ben Julia van den Oever, 21 jaar en ik studeer Criminologie en Psychologie in Leiden. Ik zit sinds eind 2017 bij Deal. Ik ben bij Deal gekomen omdat ik het erg belangrijk vind om mijn tijd en energie te steken in een project wat mensen verder helpt. Ik hoorde over Deal en werd gelijk enthousiast. Dit omdat ze met lokaal ondernemerschap proberen om de gemeenschap te verbeteren. Ik vind het erg leuk om een onderdeel te zijn van Deal waardoor ik een steentje kan bijdrage aan een meer ontwikkelde lokale samenleving in Tanzania.

Nissa Berntsen
Ik ben Nissa, 22 jaar en zit in het laatste jaar van de studie Internationale Betrekkingen en Organisaties. Ik zit ben sinds maart 2018 actief bij DEAL in de projectgroep Tanzania. Tot nu toe ben ik vooral bezig met verwonderen hoeveel er komt kijken en waar je allemaal rekening mee moeten houden om een ontwikkelingsproject een succes te maken. Dus erg leerzaam om onderdeel van te zijn! Daarnaast is het leuk om met gelijkgestemde studenten samen te werken, op naar de volgende verwondering.


PROJECTGROEP CAMBODJA

p1190021

Annelin Verkade
Ik ben Annelin Verkade, 24 jaar oud en heb mijn master culturele antropologie en ontwikkelingssociologie afgerond. Op het moment ben ik op zoek naar een baan in de ontwikkelingssector. Ik ben eind 2016 begonnen bij DEAL als projectleider Cambodja, om met veel enthousiasme een nieuw table banking project op te zetten. Cambodja heeft een plek dicht bij mijn hart; voordat ik aan mijn bachelor begon ben ik er een half jaar vrijwilliger geweest. Ook sindsdien ben ik enkele keren terug geweest, onder andere drie maanden voor mijn masteronderzoek. Terwijl ik daar was (januari-maart 2017) kon ik me al oriënteren voor DEAL’s nieuwe project! Hoewel een nieuw project opzetten niet altijd makkelijk is, voelt het nog mooier om samen met de andere projectleden en onze lokale partner iets tot stand te brengen. Binnenkort gaat onze vrouwengroep echt van start!

Ruby Jelicic
Ik ben Ruby, 24 jaar oud en nu al ongeveer anderhalf jaar betrokken bij Deal. Ik heb mijn bachelor rechtsgeleerdheid in Utrecht gedaan en ben nu bezig met het afronden van de masters jeugdrecht en civiel recht in Leiden. Toen ik van Utrecht naar Leiden verhuisde, vertelde Annelin mij over DEAL. Door de manier waarop DEAL zich inzet voor mensen in ontwikkelingslanden was ik meteen enthousiast. Annelin en ik besloten ons aan te melden en een tijdje later was de projectgroep van Cambodja een feit. Ik ben ontzettend trots dat het project in Cambodja nu bijna van start zal gaan en ik kijk uit naar het verdere verloop van het project!

Caitlin Hafkamp
Ik ben Caitlin, 21 jaar, heb net mijn Bachelor in Internationale Betrekkingen & Organisaties afgerond en ga ergens in de komende jaren aan een master beginnen. Ik ben in oktober 2016 bij DEAL gekomen, en ben sindsdien bezig met het opzetten van het Table Banking Project in Cambodja. Ik ben bij DEAL gekomen omdat ik graag iets goeds wilde betekenen voor de wereld, maar ook vooral om nieuwe dingen te leren en, naast mijn studie en bijbaantje (in de horeca), aan een beetje zelfontwikkeling te doen. De komende maanden ga ik er even tussenuit en ga ik lekker op reis, Australië en Zuid-Oost Azië, waaronder ook Cambodja. Ik hoop daar mee te kunnen helpen met het opzetten van het project en te zien wat onze inzet daar allemaal kan bereiken.

Emma van den Boogaard
Ik ben Emma van den Boogaard, 21 jaar, en studeer Rechten. Mijn reden voor het aansluiten bij DEAL: ik wil graag mijn steentje bijdragen aan de wereld. De manier waarop DEAL foundation dit doet, vind ik ontzettend goed. Door de vrouwen in de projectgroepen niet geld te geven, maar te stimuleren om zelf een bedrijf op te zetten, kunnen er structureel verbeteringen worden doorgevoerd in hun leven. Dit is een manier van ontwikkelingshulp dat, naar mijn mening, het beste werkt.