Tanzania

Dit project is in de zomer van 2016 officieel van start gegaan. Het project werd in 2016 opgericht door DEAL in samenwerking met lokale partner: Vanguards of African Heritage (VoAH). Roos de Groot reisde voor de opzet van het project naar Tanzania af. Ter introductie werden er voorafgaand aan het project voorbereidende trainingen gegeven waarbij de vrouwen de mechanics rond tablebanking leerden en meer inzichten verkregen over de nodige boekhouding die komt kijken bij tablebanking. De officiële kick-off vond plaats op 29 juli 2016.

De Tunaweza women’s group (in Swahili vrij vertaald ‘Yes We Can’ ) is een groep van 18 gemotiveerde en getalenteerde vrouwen uit Lubungo community, een dorp in de buurt van Morogoro, Tanzania. Deze vrouwen willen graag een eigen bedrijf opzetten maar missen benodigde investeringen en vaardigheden. Door de opzet van de spaargroep van DEAL hebben deze vrouwen het afgelopen jaar tijdens de wekelijkse bijeenkomsten de kans gekregen om hun eigen talenten te ontwikkelen en vaardigheden op te doen die van pas komen bij het opzetten van het eigen bedrijfje.

Nu een dik jaar verder zijn de  vrouwen in Tunaweza nog steeds erg enthousiast, en er is inmiddels flink wat geld gespaard. DEAL onderhoudt nauw contact met VoAH over het verloop van het sparen en andere ontwikkelingen binnen de groep. Daarnaast is DEAL’s projectgroep Tanzania versterkt door een aantal nieuwe enthousiaste projectleden.

Het is tijd voor een volgende stap en de komende tijd ligt de nadruk op de aankomende trainingen. De trainingen focussen zich op het vergaren van concrete theoretische kennis over ondernemerschap maar er zullen ook praktische skills op de agenda staan. Tenslotte zullen er ook trainingen zijn die zich richten op sociale aspecten rondom vrouwelijk ondernemerschap.

De vrijwilligers van de projectgroep Tanzania zijn op dit moment: Roos de Groot, Maaike de Ronde, Tim Driebergen, Fleurke Exterkate en Julia van den Oever

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

roos1

roos2