TANZANIA

Dit project is in de zomer van 2016 officieel van start gegaan. Het project werd in 2016 opgericht door DEAL in samenwerking met de lokale partner Vanguards of African Heritage (VoAH). Roos de Groot reisde voor de opzet van het project naar Tanzania af. Ter introductie werden er voorafgaand aan het project voorbereidende trainingen gegeven waarbij de vrouwen de mechanics rond tablebanking leerden kennen en meer inzichten verkregen over de nodige boekhouding die komt kijken bij tablebanking. De officiële kick-off vond plaats op 29 juli 2016.

De Tunaweza women’s group (in Swahili vrij vertaald ‘Yes We Can’ ) is een groep van 18 gemotiveerde en getalenteerde vrouwen uit Lubungo community, een dorp in de buurt van Morogoro, Tanzania. Deze vrouwen willen graag een eigen bedrijf opzetten maar missen de benodigde investeringen en vaardigheden. Door de opzet van de spaargroep van DEAL hebben deze vrouwen in 2016 en 2017 tijdens de wekelijkse bijeenkomsten de kans gekregen om hun eigen talenten te ontwikkelen en vaardigheden op te doen die van pas komen bij het opzetten van het eigen bedrijfje. DEAL onderhoudt nauw contact met VoAH over het verloop van het sparen en andere ontwikkelingen binnen de groep. Dit alles zullen wij voort blijven zetten in 2018.

De komende tijd zal de nadruk liggen op trainingen en de uitbreiding van DEAL Tanzania. De trainingen focussen zich op het vergaren van concrete theoretische kennis over ondernemerschap, praktische vaardigheden en sociale aspecten rondom vrouwelijk ondernemerschap. In 2018 zal er worden gestreefd om het project uit te breiden met meer spaargroepen en om de trainingen voort te blijven zetten. Op dit moment staat er een nieuwe groep te popelen om te starten, en wij hopen dit dan ook zo snel mogelijk waar te kunnen maken.

DEAL’s projectgroep Tanzania hoopt van 2018 weer een mooi en succesvol jaar te gaan maken!
De vrijwilligers van de projectgroep Tanzania zijn op dit moment: Fleurke Exterkate, Nissa Berntsen en Julia van den Oever

 


 

 

roos1

roos2