Zambia

Een van de allereerste projecten die wij hebben gestart op het continent Afrika bevindt zich in de omgeving van de stad Kitwe, in Zambia. Dit project is, net als alle andere projecten die door DEAL begeleid worden, gebaseerd op het tablebanking principe.  We zijn een samenwerkingsverband aangegaan met een lokale organisatie, PLAEP. Alle trainingen en steun voor de deelnemers van het project worden door deze organisatie verzorgd. De organisatie staat midden in de bevolking, en met betrekking tot communicatie en sturing was het voor ons erg belangrijk om een partner te vinden die al een goede connectie heeft met de lokale bevolking. Naast PLAEP heeft DEAL ook een fantastische partner in de Canadees Garreth gevonden. Met meer dan 20 jaar ervaring in non-profit en ontwikkelingssamenwerking in Zambia is hij een essentieel onderdeel van onze organisatie daar.

De keuze voor Zambia is niet toevallig gemaakt. Vrouwen hebben het in bijna alle ontwikkelingslanden slechter dan mannen, maar Zambia heeft de dubieuze eer om een zeer grote achtergesteldheid te vertonen op het gebied van gender-equality. Uit meerdere internationale onderzoeken is gebleken dat de emancipatie van vrouwen in gemeenschappen een positief effect heeft, niet alleen op de vrouwen zelf, maar ook op de een groei van de samenleving in sociaal en economische opzicht. Met andere woorden, als de vrouw het beter doet, doet de samenleving dat ook.

De vrijwilligers in projectgroep Zambia zijn op dit moment: Sabrina Ravestein, Mike van Voorst, Chloe Kiveron, Nanette Glas, Juliette Faber en Fleur van Lit.

28f1d5720044453f99659cf03e8a82a2

 

Mary Shimumbwe
“My name is Mary. Before I joined this group I have had a difficult time due to the passing of my mother. Once I started with this group, I  felt a little better. The group has helped me. We have fun together too. Saving together enabled my to start my own business. My business is going slowly but it is going well. After the share out I would like to stay in this group. Continue to save and growing my business.”

 

 

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

zambia2

zambia3