Bestuur 2017

image1Esmee (Assessor Intern)                     Marlijn (Voorzitter)                       Johan (Projectcoördinator)       Lotte (Penningmeester)    Ileen (Secretaris)

Op deze pagina vindt u informatie over het vorige bestuur van DEAL van 2017

 

Voorzitter

De voorzitter van het bestuur was Marlijn Heijnen. Zij was verantwoordelijk voor het uitzetten van de lange termijn doelen, het contact met de Raad van Toezicht en het onderhouden van relaties met sponsoren, partners en betrokken organisaties.

“Hi! Mijn naam is Marlijn en ik ben de voorzitter van DEAL Foundation. Als voorzitter leid ik de vergaderingen en houd ik de lange termijn doelstellingen in de gaten. Ik onderhoud onze goede relatie met de raad van toezicht en ik zet mij in voor het uitbreiden van DEAL’s netwerk. Met veel plezier heb ik vorig jaar ook de functie als voorzitter vervuld en ik kon nog geen afscheid nemen van DEAL! De aanpak van onze stichting inspireert mij nog elke dag. Het bestuur van 2017-2018 heeft mooie ambities en ik heb alle vertrouwen dat we samen een hoop kunnen bereiken.”

 

Secretaris

Ileen van der Poel is de secretaris van DEAL. Zij is het eerste aanspreekpunt binnen de stichting en onderhoudt de vrijwilligersadministratie en het contact met de Universiteit Leiden. Daarnaast bereidt Ileen de bestuursvergaderingen voor en organiseert zij evenementen samen met de assessor intern.

“Mijn naam is Ileen en ik ben dit jaar secretaris van DEAL. Ik studeer Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie  aan de Universiteit Leiden en heb altijd al de wens gehad om tijdens mijn studententijd actief te worden bij een organisatie die zich inzet voor een doel waar ik achter sta, dus besloot ik me in te gaan zetten voor DEAL. Als secretaris heb ik een goed overzicht van de verschillende projecten. Het is interessant om vanuit het gebied van ontwikkelingssamenwerkingen te leren hoe het er op kleine schaal in de praktijk aan toe gaat. Ik geloof sterk in de aanpak van DEAL, en ik geloof in het doel om mensen de handvatten te geven waarmee ze hun zelfredzaamheid kunnen vergroten in het gebied van entrepreneurship. Ik hoop dat we dit jaar een paar flinke stappen met DEAL kunnen zetten en onze projecten langzaam kunnen uitbreiden naar nieuwe groepen deelnemers en landen.”

 

Penningmeester

Lotte van Laarhoven was de penningmeester van DEAL. Zij draagt zorg voor de financiële administratie van de stichting en is verantwoordelijk voor het acquisitie beleid.

“Hallo allemaal! Mijn naam is Lotte van Laarhoven en ik ben de penningmeester van Deal Foundation.  Als penningmeester kijk ik toe op de financiën en ben ik druk bezig met het vinden van sponsoren voor onze projecten. Ik heb afgelopen jaar mijn bachelor internationale betrekkingen en organisaties afgerond en ik heb me actief ingezet voor projectgroep Tanzania. Dit jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging en een plek in het bestuur van DEAL bleek hier de perfecte plek voor. Op deze manier kan ik meewerken aan betekenisvolle projecten in verschillende ontwikkelingslanden en kan ik veel leren over het besturen van een ontwikkelingsorganisatie. Ik geloof in de aanpak van DEAL waarin zelfredzaamheid en ondernemerschap centraal staat. Op deze manier kan DEAL haar steentje bijdragen in armoedeverlichting en ik kijk er naar uit om hier dit jaar aan mee te werken. Kortom, ik heb ontzettend veel zin in aankomend jaar!”

 

Assessor intern

Esmee Wouda is de assessor intern van DEAL. Zij dient als vertrouwenspersoon van het DEAL team en organiseert trainingen en evenementen ter bevordering van relevante vaardigheden bij vrijwilligers en bestuursleden.

“Mijn naam is Esmee en ik ben dit jaar de assessor intern van Deal. Als assessor intern houd ik sollicitatiegesprekken en evalutatiegesprekken met de vrijwilligers. Daarnaast ben ik de vertrouwenspersoon binnen de stichting. Afgelopen jaar heb ik mijn bachelor Rechtsgeleerdheid gehaald en dit jaar ben ik begonnen met mijn master Ondernemingsrecht. In 2016 ben ik naar Oeganda geweest, waar ik de armoede van dichtbij heb gezien. De activiteiten van Deal spreken mij erg aan, omdat Deal door middel van Table Banking ondernemerschap stimuleert en dat daardoor deze mensen zichzelf uit de armoede helpen. Ik denk dat wij hier meer mee bereiken dan met andere vormen van ontwikkelingshulp. Ik wil mij hier graag voor inzetten en ben dan ook heel enthousiast om dat dit jaar te mogen doen!”

 

Projectcoördinator

Johan Blom is de projectcoördinator van DEAL. Johan stuurt de projectgroepen aan en draagt zorg voor een effectieve uitvoering van onze projecten.

“Mijn naam is Johan en ik ben de projectcoördinator voor de DEAL foundation. Het is mijn taak om de projectgroepen te begeleiden, nieuwe projecten op te starten en de voortgang aan de rest van het bestuur door te geven. Ook controleer ik de voortgang van de projecten en houd ik alles binnen het kader van ondernemersschap.”