VACATURE BESTUURSLID DEAL Foundation – PART-TIME BESTUUR

ERVARING NIET VEREIST

Heb jij altijd al eens willen werken in een ontwikkelingsorganisatie? Hier is je kans! DEAL is namelijk op zoek naar nieuwe bestuursleden! Samen met een groep enthousiaste studenten zul je verantwoordelijk zijn voor de gang van zaken binnen DEAL.

DEAL houdt zich voornamelijk bezig met het opzetten van Table Banking projecten in Zambia en Cambodja. Table Banking is een variant van microfinanciering waarbij een groep vrouwen gezamenlijk een spaargroep begint waaruit zij leningen kunnen verstrekken om kleine bedrijfjes te beginnen. Zij maken gezamenlijk afspraken over de regels en rente omtrent het lenen en ondersteunen elkaar hierdoor in het opzetten van hun onderneming. 

Wat verwachten we van jou?

Wij zijn op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde studenten met een interesse in ontwikkelingssamenwerking en/ of duurzaam ondernemen. Je kan samenwerken met andere mensen in het bestuur om de projectgroepen van Zambia en Cambodja op de juiste manier te ondersteunen en DEAL te kunnen leiden. Ook moet je zorgvuldig kunnen werken en wordt eigen initiatief aangemoedigd. Het gaat om een parttime bestuursfunctie, die je naast je studie kan doen.  

Welke functies komen er vrij?

Assessor Intern

Als Assessor Intern ben je verantwoordelijk voor de interne gang van zaken. Je bent verantwoordelijk voor de sollicitatieprocedure van zowel vrijwilligers als het bestuur, organiseert trainingen en leuke activiteiten, en bent de vertrouwenspersoon binnen de organisatie. Voor specifieke vragen over deze functie kun je mailen naar intern@dealfoundation.nl.

Assessor Extern

Als Assessor Extern ben je verantwoordelijk voor de website en de sociale media. Je bent het visitekaartje van de organisatie en zorgt dat het contact via deze kanalen terecht komt bij het juiste bestuurslid. Voor specifieke vragen over deze functie kun je mailen naar extern@dealfoundation.nl.

Lid Acquisitie

Als Lid Acquisitie ben je verantwoordelijk voor de financiering van de organisatie. Je houdt je bezig met fondsenwerving, bedrijfssponsoring, collecteweken en andere inzamelacties om de projecten draaiende te houden. Voor specifieke vragen over deze functie kun je mailen naar bestuur@dealfoundation.nl.

Wat levert een bestuursjaar bij DEAL jou op?

Naast het feit dat het natuurlijk mooi op je CV staat zijn er ook andere redenen waarom bestuurslid bij DEAL zijn leuk is. Zo leer je jezelf ontwikkelen binnen een ontwikkelingsorganisatie en bouw je een nieuw netwerk op. Maar natuurlijk is het allervetste dat je zelf ervaring op kan doen in het leiden van een stichting!

Wat moet je doen?

Als je interesse hebt in een of meerdere van deze functies: vul dan dan voor 2 juni  onderstaand formulier in of stuur je motivatiebrief en CV naar Nicola Braam, intern@dealfoundation.nl. Ook voor verdere vragen of meer toelichting kun je hier naartoe mailen. 

Contactformulier

0/100
Vertel kort waarom jij geïnteresseerd bent en voor welke functie je wilt solliciteren!

Velden met een (*) zijn verplicht.