Vacature penningmeester

VACATURE DEAL Foundation – PART-TIME BESTUUR

ERVARING NIET VEREIST

Heb jij altijd al eens willen werken in een ontwikkelingsorganisatie? Hier is je kans! DEAL is namelijk op zoek naar nieuwe bestuursleden! Samen met een groep enthousiaste studenten zul je verantwoordelijk zijn voor de gang van zaken binnen DEAL.

DEAL houdt zich bezig met het opzetten van Table Banking projecten in Zambia, Cambodja en Tanzania. Table Banking is een variant van microfinanciering waarbij een groep vrouwen gezamenlijk een spaargroep begint waaruit zij leningen kunnen verstrekken om kleine bedrijfjes te beginnen. Zij maken gezamenlijk afspraken over de regels en rente omtrent het lenen en ondersteunen elkaar hierdoor in het opzetten van hun onderneming. 

Wat verwachten we van jou?

Wij zijn op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde studenten met een interesse in ontwikkelingssamenwerking en/ of duurzaam ondernemen. Je kan samenwerken met andere mensen in het bestuur om de projectgroepen van Zambia, Tanzania en Cambodja op de juiste manier te ondersteunen en DEAL te kunnen leiden. Ook moet je zorgvuldig kunnen werken en wordt eigen initiatief aangemoedigd. Het gaat om een parttime bestuursfunctie, die je naast je studie kan doen.  

Welke functie komt er vrij?

Penningmeester

Als penningmeester hou je je bezig met de financiën van de organisatie. Je bent verantwoordelijk voor het betalingsverkeer, de begroting, de jaarrekening en het aansturen van de penningmeesters van onze projectgroepen. Voor specifieke vragen over deze functie kun je mailen naar penningmeester@dealfoundation.nl.

Wat levert een bestuursjaar bij DEAL jou op?

Naast het feit dat het natuurlijk mooi op je CV staat zijn er ook andere redenen waarom bestuurslid bij DEAL zijn leuk is. Zo leer je jezelf ontwikkelen binnen een ontwikkelingsorganisatie en bouw je een nieuw netwerk op. Maar natuurlijk is het allervetste dat je zelf ervaring op kan doen in het leiden van een stichting!

Wat moet je doen?

Als je interesse hebt in de functie: Vul dan onderstaand formulier in. Voor verdere vragen of meer toelichting kun je een mail sturen naar Nicola Braam, intern@dealfoundation.nl.

Contactformulier

0/100

Velden met een (*) zijn verplicht.