Bestuur 2019

Voorzitter

Dorine klein Gunnewiek 

Hoi! Ik ben Dorine klein Gunnewiek en ik ben dit jaar voorzitter van het bestuur. Ik heb net mijn Bachelor Internationale Betrekkingen en Organisaties afgerond en ben nu bezig met mijn Master, waarin ontwikkelingsvraagstukken centraal staan. Wat mij altijd erg in DEAL heeft aangesproken is de unieke manier waarop de vrouwen worden ondersteund. Doordat zij zelf sparen dragen zij zelf verantwoordelijkheid en zijn ze niet afhankelijk van leningen die aan buitenlandse partners moeten worden terugbetaald. Als voorzitter zet ik me samen met de rest van het bestuur graag in voor de groei van de stichting, zodat we zoveel mogelijk vrouwen van over de hele wereld kunnen ondersteunen!

Secretaris

Chaja Ringoet

Hi! Ik ben Chaja en ik zal vanaf september 2019 de functie van secretaris vervullen. Ik vind het erg leerzaam om de theoretische kant van mijn studie geschiedenis aan te vullen met de praktische kant van DEAL. Wat mij vooral aanspreekt in DEAL is dat het een duurzame bijdrage levert aan het leven van de vrouwen waarmee wij samenwerken. Door middel van table banking kunnen zij hun eigen onderneming starten, waardoor zij blijvend een beter leven voor zichzelf en hun familie kunnen creëren. Als secretaris zal ik mij inzetten voor een effectieve organisatie, zodat wij onze doelen zo goed mogelijk kunnen behalen. 

Projectcoördinator

Irene Geerling

Hello! Ik ben Irene en aankomend jaar zal ik de functie Projectcoördinator bekleden. Hoewel ik begonnen ben als Assessor Extern hoefde ik niet lang na te denken over het aannemen van de functie Projectcoördinator. Het mooie aan projectcoördinator zijn, is dat je nog meer betrokken bent bij al onze projecten, ik ben dan ook het eerste aanspreekpunt voor onze projectgroepen Zambia, Tanzania en Cambodja. Samen met de projectgroepleden proberen we alle projecten zo soepel mogelijk te laten verlopen. Als projectcoördinator heb ik veel inzicht in alle problemen die kunnen voorkomen bij een project, zo zijn we nu voor Tanzania op zoek naar een nieuwe lokale partner om ons project daar uit te breiden! DEAL biedt met het table banking project en diverse trainingen een unieke kans voor vrouwen. Het is ontzettend mooi om samen te werken aan wat het beste is voor iedereen!

Penningmeester

Savanne Janse

Hi! Mijn naam is Savanne en ik heb de functie penningmeester binnen het bestuur van 2019. Ik ben bezig met het afronden van mijn bachelor bestuurs- en organisatiewetenschap, waarbij ik een hoop kennis kan toepassen bij DEAL en de praktijk op kan zoeken. Als penningmeester houd ik toezicht op de financiën. Deze functie past natuurlijk goed bij het doel van DEAL; om degenen die minder mogelijkheden hebben tot onderwijs en middelen, toch goed te leren om te gaan met financiën en sparen om zo een onderneming op te kunnen zetten. Zo draagt DEAL een steentje bij om armoede de wereld uit te helpen. Ik hoop dat wij dit jaar weer meer mensen kunnen helpen door meer spaargroepen te starten. Zo hebben meer mensen toegang tot de steun van DEAL en kunnen ze zich ontwikkelen en kunnen wij hen helpen een stapje te zetten uit de armoede!
U kunt Savanne bereiken via penningmeester@dealfoundation.nl

Assessor Intern

Sophie van der Feltz

Mijn naam is Sophie en dit jaar vervul ik de functie van Assessor Intern bij DEAL. Als Assessor Intern houd ik sollicitatiegesprekken en evaluatiegesprekken met de vrijwilligers. Daarnaast ben ik de vertrouwenspersoon binnen de stichting. Momenteel zit ik in mijn derde bachelorjaar van de studie Gezondheidswetenschappen aan de VU in Amsterdam. Ik heb vrijwilligersprojecten gedaan in zowel India, als Costa Rica en Nicaragua. Tijdens deze reizen heb ik ontzettend veel geleerd, door ondergedompeld te worden in totaal andere culturen. Het mooie aan DEAL vind ik dan ook, dat de stichting hulp biedt op zo’n manier, dat mensen in hun eigen culturele waarde worden gelaten en zij zelfstandig iets opbouwen. Ik denk dat table banking een zeer effectieve manier is om lange termijn resultaten te behalen, door onafhankelijkheid te bereiken onder de spaargroepen.  Komend jaar zal ik me, als onderdeel van het bestuur, daarom graag inzetten voor DEAL!

Lid Acquisitie

Zana Wiedijk

Hee! Ik ben Zana en ik ben lid acquisitie bij DEAL dit jaar! Het is mijn taak om zoveel mogelijk geld binnen te halen in de vorm van fondsen en donaties zodat onze projecten in Zambia, Tanzania en Cambodja kunnen blijven lopen. Samen met de assessor extern zet ik mij ook in voor de promotie van DEAL want hoe meer mensen van DEAL af weten, hoe meer fondsen en donaties wij binnen halen. Wat mij het meest aanspreekt binnen DEAL is dat wij de vrouwen helpen in hun eigen kracht te staan doordat wij de trainingen bieden waardoor ze in staat zijn om hun eigen duurzame onderneming op te zetten.
U kunt Zana bereiken via acquisitie@dealfoundation.nl