Bestuur 2019

Voorzitter

Dorine klein Gunnewiek 

Hoi! Ik ben Dorine klein Gunnewiek en ik ben dit jaar voorzitter van het bestuur. Ik heb net mijn Bachelor Internationale Betrekkingen en Organisaties afgerond en ben nu bezig met mijn Master, waarin ontwikkelingsvraagstukken centraal staan. Wat mij altijd erg in DEAL heeft aangesproken is de unieke manier waarop de vrouwen worden ondersteund. Doordat zij zelf sparen dragen zij zelf verantwoordelijkheid en zijn ze niet afhankelijk van leningen die aan buitenlandse partners moeten worden terugbetaald. Als voorzitter zet ik me samen met de rest van het bestuur graag in voor de groei van de stichting, zodat we zoveel mogelijk vrouwen van over de hele wereld kunnen ondersteunen!

Secretaris

Chaja Ringoet

Hi! Ik ben Chaja en ik zal vanaf september 2019 de functie van secretaris vervullen. Ik vind het erg leerzaam om de theoretische kant van mijn studie geschiedenis aan te vullen met de praktische kant van DEAL. Wat mij vooral aanspreekt in DEAL is dat het een duurzame bijdrage levert aan het leven van de vrouwen waarmee wij samenwerken. Door middel van table banking kunnen zij hun eigen onderneming starten, waardoor zij blijvend een beter leven voor zichzelf en hun familie kunnen creëren. Als secretaris zal ik mij inzetten voor een effectieve organisatie, zodat wij onze doelen zo goed mogelijk kunnen behalen. 

Projectcoördinator

Irene Geerling

Hello! Ik ben Irene en aankomend jaar zal ik de functie Projectcoördinator bekleden. Hoewel ik begonnen ben als Assessor Extern hoefde ik niet lang na te denken over het aannemen van de functie Projectcoördinator. Het mooie aan projectcoördinator zijn, is dat je nog meer betrokken bent bij al onze projecten, ik ben dan ook het eerste aanspreekpunt voor onze projectgroepen Zambia, Tanzania en Cambodja. Samen met de projectgroepleden proberen we alle projecten zo soepel mogelijk te laten verlopen. Als projectcoördinator heb ik veel inzicht in alle problemen die kunnen voorkomen bij een project, zo zijn we nu voor Tanzania op zoek naar een nieuwe lokale partner om ons project daar uit te breiden! DEAL biedt met het table banking project en diverse trainingen een unieke kans voor vrouwen. Het is ontzettend mooi om samen te werken aan wat het beste is voor iedereen!

Penningmeester

Rhea Creutzburg

Hii! Ik ben Rhea en ik ben de penningmeester van DEAL. Op het moment ben ik bezig met de laatste loodjes van mijn bachelor Politicologie en hoop ik snel te kunnen beginnen aan de master Philosophy of Law, Governance, and Politics! Voordat ik penningmeester was heb ik in projectgroep Zambia al veel ervaring opgedaan met het concept van table-banking en mijn interesse voor DEAL groeit nog steeds met de dag! Ik zet graag mijn enthousiasme in voor de organisatie en stel mooie doelen voor dit jaar. Bijvoorbeeld om het contact met de lokale partnerorganisaties te optimaliseren en de financiën verder te professionaliseren! Daarnaast wil ik kijken naar nieuwe methoden om geld op te halen zodat we de spaargroepen het best kunnen ondersteunen en vrouwen een goede toekomst kunnen bieden.

U kunt Rhea bereiken via penningmeester@dealfoundation.nl

Assessor Intern

Sophie van der Feltz

Mijn naam is Sophie en dit jaar vervul ik de functie van Assessor Intern bij DEAL. Als Assessor Intern houd ik sollicitatiegesprekken en evaluatiegesprekken met de vrijwilligers. Daarnaast ben ik de vertrouwenspersoon binnen de stichting. Momenteel zit ik in mijn derde bachelorjaar van de studie Gezondheidswetenschappen aan de VU in Amsterdam. Ik heb vrijwilligersprojecten gedaan in zowel India, als Costa Rica en Nicaragua. Tijdens deze reizen heb ik ontzettend veel geleerd, door ondergedompeld te worden in totaal andere culturen. Het mooie aan DEAL vind ik dan ook, dat de stichting hulp biedt op zo’n manier, dat mensen in hun eigen culturele waarde worden gelaten en zij zelfstandig iets opbouwen. Ik denk dat table banking een zeer effectieve manier is om lange termijn resultaten te behalen, door onafhankelijkheid te bereiken onder de spaargroepen.  Komend jaar zal ik me, als onderdeel van het bestuur, daarom graag inzetten voor DEAL!

Lid Acquisitie

Zana Wiedijk

Hee! Ik ben Zana en ik ben lid acquisitie bij DEAL dit jaar! Het is mijn taak om zoveel mogelijk geld binnen te halen in de vorm van fondsen en donaties zodat onze projecten in Zambia, Tanzania en Cambodja kunnen blijven lopen. Samen met de assessor extern zet ik mij ook in voor de promotie van DEAL want hoe meer mensen van DEAL af weten, hoe meer fondsen en donaties wij binnen halen. Wat mij het meest aanspreekt binnen DEAL is dat wij de vrouwen helpen in hun eigen kracht te staan doordat wij de trainingen bieden waardoor ze in staat zijn om hun eigen duurzame onderneming op te zetten.
U kunt Zana bereiken via acquisitie@dealfoundation.nl

Assessor Extern

Julija Novovic

Hoi! Ik ben Julija Novovic en ik vervul dit jaar de functie Assessor extern. Daarnaast zit ik in mijn laatste jaar van de bachelor Kunstgeschiedenis en heb ik vorig jaar de bachelor Rechtsgeleerdheid afgerond. Als Assessor extern houd ik me vooral bezig met het promoten van DEAL. Dit zal ik doen via de social media van DEAL, maar ook door evenementen te organiseren om daarmee DEAL bekender te maken onder de studenten en de inwoners van Leiden. DEAL Foundation spreekt mij vooral aan omdat de projecten laten zien dat door de samenwerking van een groep vrouwen het mogelijk is dat zij zelfstandig een eigen onderneming kunnen starten. Dit zorgt er niet alleen voor dat deze vrouwen geld kunnen verdienen, maar ook dat de gemeenschap onder de vrouwen en hun families wordt versterkt!