Internationale Vrouwendag 2020

Op 8 maart 2020 was DEAL Foundation aanwezig op de Internationale Vrouwendag die georganiseerd werd door het Vrouwennetwerk Leiden, waarbij het thema ‘diversiteit en solidariteit’ centraal stond. Een van de zes workshops op deze dag werd gegeven door DEAL!

Het thema ‘internationale solidariteit’ stond centraal in onze workshop. Dorine en Julija van DEAL hebben samen met een groep van 14 vrouwen die aanwezig waren op de Internationale Vrouwendag interactief gesproken over de bezigheden van DEAL Foundation. In Zambia, Cambodja en Tanzania zijn er spaargroepen voor vrouwen opgezet die op die manier leren om onafhankelijk te lenen en sparen. Zo kunnen zij een eigen bedrijfje financieren. In het gesprek kwam aan bod wat zij herkennen in de kracht van deze vrouwen. De vrouwen herkenden zich voornamelijk in het feit dat zij zich als vrouw ook erg zelfstandig voelen en een enorm doorzettingsvermogen hebben. Daarnaast hadden ze enorme bewondering voor de vrouwen uit de ontwikkelingslanden en bracht dit de vrouwen allemaal dichter bij elkaar.

Na een interactief gesprek met persoonlijke verhalen hebben de aanwezige vrouwen in groepjes een samenwerkingsopdracht gedaan om te zien hoe vrouwen in de praktijk verbonden zijn. Zij moesten een zo hoog mogelijke toren van spaghetti en spekjes bouwen, wat resulteerden in een tactische samenwerking maar ook een hoop gelach. Het was een succesvolle workshop waarin de vrouwen naar elkaar hebben geluisterd en elkaar waardeerden om hun persoonlijke ervaringen.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *