Maandagupdate: Tanzania en Zambia

Er is zo veel gebeurd dat de maandagupdate nu op woensdag valt! Ten eerste is er goed nieuws uit Zambia: onze partner Garret Jahnke is druk geweest met het vinden van nieuwe groepen, met als resultaat dat er in Buchi deze week een nieuwe groep van start kan! Deze week wordt het geld overgemaakt en gaan de vrouwen aan de slag. Voor het nieuwe project in Zamtan wordt nu druk naar fondsen geschreven zodat het benodigde geld kan worden verzameld. Als dat geld binnen is kan daar ook een nieuwe groep beginnen. Alle complimenten aan Garret en DEAL Zambia!

De commissie Tanzania heeft vorige week gesproken met Prof. Peter Pels, de Leidse expert op het gebied van Oost-Afrika. Daaruit kwamen interessante lessen naar voren die worden verwerkt in het beleidsplan. De belangrijkste is het verband tussen levenszekerheid en de bereidheid om geld te sparen (beetje kort door de bocht, voor meer informatie stel ik precariousness voor als google-term, dan vind je alles hierover). Verder hebben Roos de Groot en haar kompanen contact met VoAH, een nieuwe stichting van studenten in Morogoro, Tanzania. Deze gemotiveerde mensen kunnen DEAL helpen met het opzetten van spaargroepen. De commissie is nu in samenwerking met VoAH een projectplan aan het opstellen.

Afgelopen vrijdag heeft commissie Nederland een veldonderzoek gedaan. Ze zijn langs het AZC geweest, Stichting Uitgeprocedeerden en het Welzijnskwartier. Ze hebben veel mensen gesproken, ideeën uitgewisseld en een koers uitgezet voor een plan. Vandaag zijn de vrijwilligers aanwezig bij de Minor viering van Roos om ideeën op te doen en in contact te komen met stakeholders die daar ook aanwezig zullen zijn.

Dinsdag 2 februari is de Algemene Vrijwilligers Vergadering waar de hele stichting bij elkaar komt om de stand van zaken te bespreken. Verder wil ik iedereen uitnodigen voor het Après-ski feest dat DEAL organiseert in de Odessa op 3 februari:

Tijd voor een update: het loopt de laatste weken echt heel lekker, het nieuwe jaar geeft ons blijkbaar vleugels. Lees hier alles over onze nieuwe spaargroep in Buchi, Zambia en over de ontwikkelingen in Tanzania.
En verder: kom allemaal naar het grote DEAL Après-ski feest op 3 februari!
https://www.facebook.com/events/504186466430308/

Tot volgende week!