Maandagupdate: Tanzania

Groot nieuws uit Afrika: onze potentiële projectpartner in Tanzania, the Vanguards of African Heritage (VoAH), heeft een projectplan opgestuurd. De samenwerking met Henry, hun vertegenwoordiger, wordt gekenmerkt door een enorm vlotte communicatie, waardoor er door de commissie snel stappen kunnen worden gezet. Er is kritisch naar het plan gekeken en gereageerd. Volgende week vindt er een skypegesprek plaats waarbij Sabrina en Bas ook kennis mogen maken met de Tanzaniaanse vrienden van Roos. De vervolgstappen gaan al snel richting opzetten van het daadwerkelijke project, want de beoogde spaargroep is al gevonden!

De commissie Nederland is bezig met het heruitvinden van het project in Katwijk. Na de vergadering met de Raad van Toezicht bleek dat het bestaande plan niet genoeg overeenkwam met de statutaire doelen van de stichting. Met frisse tegenzin heeft de commissie dat geaccepteerd, waarna er gelukkig weer vol goede moed naar voren wordt gekeken.

Verder was vorige week het vluchtelingendiner dat Marlijn samen met Ekklesia heeft georganiseerd. Het was een groot succes met (veel) lekker eten en goede ontmoetingen. Houdt de facebook in de gaten als je er volgende keer ook bij wilt zijn, want plekken zijn zeer gelimiteerd!

Volgende week hebben we een grote verrassing voor jullie, dus blijf in de buurt…