Site weer veilig, en successen van DEAL Zambia en Project Move!

Zoals jullie misschien al gemerkt hadden was de site van DEAL achter een wachtwoord geplaatst de afgelopen weken. Dit is gedaan uit veiligheidsoverwegingen, gezien we gehackt waren door een groep cybervandalen uit Indonesië. Het was weinig meer dan het digitale equivalent van graffiti spuiten, gezien één van de programma’s die DEAL gebruikt voor de opmaak van de site een beveiligingslek had. Deze is inmiddels gedicht, maar de database moest nog wel nagelopen worden op schadelijke files die misschien achter waren gebleven. Vandaag kregen we groen licht dat de site schoon was, en dus zijn we nu weer live.

Dat is een mooi tijdstip om aan te kondigen dat DEAL Zambia en onze projectpartner PLEAP zijn begonnen met het Bucchi Panono Panono(Bit By Bit) project, waarbij vrouwen samen leren een spaarfonds te beheren met een inleg van geld door henzelf en door DEAL. De eerste meeting was een succes, zoals op de foto zichtbaar is.

Dichter bij huis heeft het Project Move! van DEAL in samenwerking met de kinderen van basisschool de Regenboog te Leiderdorp een prachtig wijkfeest neergezet op het schoolplein op 1 juni. De kinderen, ouders en leraren organiseerde een rommelmarkt, een voetbaltoornooi, een schminkkraampje, lekkere hapjes en drankjes en nog veel meer. De opbrengst gaat deel naar het opknappen van de school zelf, en deels naar een goed doel. Binnenkort zullen we op deze site de foto’s en het opgehaalde bedrag plaatsen.

Hou de site ook in de gaten voor de aankondiging van het bestuur 2015/2015!

dealzambia