Vooruitblik 2016

Gelukkig nieuwjaar!

Hopelijk heeft iedereen een ontspannen kerstvakantie achter de rug. Voor de harde werkers die geen herkansingen hoeven te maken is die misschien nog niet eens voorbij, maar voor de mensen van DEAL wel. Wij zijn deze week weer van start gegaan en willen even met jullie vooruitkijken wat er de komende tijd gaat gebeuren en kort terugblikken op het afgelopen jaar.

DEAL is sinds de zomer veranderd. Om te beginnen zijn we flink gegroeid: er is een PR/Acquisitieteam gevormd, we hebben sinds kort een commissie Nederland, de groepen voor Zambia, Tanzania en Maleisië zijn gegroeid en we hebben een nieuw bestuurslid mogen verwelkomen. Al deze nieuwe mensen hebben hun werklust en breinkracht ingezet en nieuwe resultaten bereikt. Het succes van Project Zamtan in Zambia, de seminar in de Nieuwspoort, de collecteweek, het zijn allemaal resultaten van de geweldige inzet van deze vrijwilligers.

De stichting heeft naast in omvang ook structureel voorwaartse stappen gemaakt. Door het samenvoegen van de commissies PR en Acquisitie is er meer duidelijkheid over de taakverdeling en kan er meer worden gedaan. Door de dialoog aan te gaan met alle betrokkenen van DEAL heeft Marlijn (de assessor Intern) een duidelijk beeld van iedereens wensen en capaciteiten gemaakt zodat we iedereen tegemoet kunnen komen. Door regelmatige Algemene Vergaderingen blijft iedereen nauw betrokken bij de organisatie en voelt de stichting echt als ons eigen project.

Wat gaan we de rest van dit jaar ondernemen? Een greep uit onze koker bestaat uit een feest in februari (meer informatie volgt!), een benefietdiner, meerdere nieuwe projecten in Zambia die binnen enkele weken al van start gaan en de grote liftactie door Europa. Zowel project Maleisië als Tanzania hebben grote stappen gemaakt en zullen binnenkort meer van zich laten horen. Verder worden er meerdere trainingen aangeboden aan de mensen van DEAL, om te beginnen met de bestuurstraining op 8 januari.

Op die dag houden we ook onze nieuwjaarsborrel, om 20:00 gewoon in het Keizertje aan de Kaiserstraat. Iedereen is welkom om een drankje te komen doen, vragen te stellen en met ons het nieuwe jaar in te luiden!

 

Namens DEAL wens ik iedereen een gelukkig en productief 2016!

 

Bas Rensen