Vrijwilligers

Projectgroep Zambia

ZAMBIA

Stéphanie van Mil (projectleider)

Mijn naam is Stéphanie van Mil en ik studeer internationale betrekkingen en organisaties. Ik zet mij in voor DEAL omdat ik door mijn studie en stage zeer geïnteresseerd ben geworden in de rechten van vrouwen in voornamelijk de regio Afrika. Ik wilde zelf graag hier iets aan bijdragen maar wist niet zo goed hoe. DEAL kwam daarom als de perfecte gelegenheid om mij in te zetten voor de vrouwen in Zambia, en tegelijkertijd te werken in een enthousiast team. Ik hoop met het project nog veel vrouwen te kunnen helpen en zo een kleine beetje bij te dragen aan de verbetering van hun positie in Zambia.

Luuk Grent

Ik ben Luuk Grent en ik ben derdejaars student Rechtsgeleerdheid. Ik wil mij graag inzetten voor DEAL, vanwege het tablebanking principe waarmee zij werken. Deze methode is super omdat het mensen in Zambia helpt, maar de vrouwen toch zelfstandig laat ondernemen. Door ze hierin te begeleiden, maar dit te doen zonder hun zelfstandigheid te verminderen, denk ik dat hiermee veel te bereiken is voor zowel de sociale als de economische positie van deze vrouwen in hun land. En die gedachte vind ik super!

Maaike Stroeks 

Hoi! Ik ben Maaike Stroeks en derdejaars student Internationale Betrekkingen en Organisaties. Ik heb altijd deel willen uitmaken van initiatieven die ‘een verschil’ proberen te maken in de wereld. Voor mij bood DEAL dan ook de perfecte mogelijkheid om me vanuit Nederland in te zetten voor ontwikkeling aan de andere kant van de wereld. Het table banking concept van de organisatie sprak me in het bijzonder aan omdat er zo op een structurele manier bijgedragen kan worden door te streven naar financiële zelfstandigheid. Ik ben dan ook heel blij om op deze manier bij te dragen aan het verbeteren van de levensomstandigheden van vrouwen in Zambia en tegelijkertijd waardevolle praktijkervaring op kan doen.

Indy Koster

Hi, ik ben Indy en ik doe de Master African Studies in Leiden. Hiervoor heb ik internationale betrekkingen en organisaties gestudeerd. Mijn bachelor scriptie heb ik geschreven over politiek leiderschap in Afrika, gefocust op vrouwelijke presidenten. Dankzij mijn scriptie heb ik veel geleerd over gender equality en de positie van vrouwen in Afrika. Hierdoor ben ik erg gemotiveerd om deze kennis uit te bereiden en meer praktijk ervaring op te doen door me in te zetten voor DEAL foundation als vrijwilliger bij projectgroep Zambia. Het concept van DEAL foundation, vrouwen helpen in ontwikkelingslanden via het principe van table banking, spreekt mij erg aan. Ik geloof namelijk dat het effectief en duurzaam kan zijn om via een ‘bottum-up’ manier meer economische en sociale gelijkheid te creëren in de samenleving.

Projectgroep Tanzania

image00001

Sophie Muijrers (projectleider)

Mijn naam is Sophie Muijrers en ik studeer Politicologie. Ik hoorde van de DEAL Foundation van vriendinnen en de manier waarop zij mensen uit ontwikkelingslanden proberen te helpen,  door middel van table banking, zodat zij hun eigen leefomstandigheden kunnen verbeteren. Als inspiratiebron heb ik mijn moeder, die zich als soroptimist al jaren inzet om de levensomstandigheden en status van jonge meisjes en vrouwen te verbeteren. Met zo iemand als voorbeeld wil je op een gegeven moment zelf ook je steentje bij gaan  dragen. Mijn oom en tante wonen in Tanzania, vandaar dat ik dacht dat ik mezelf het beste zou kunnen inzetten voor het project in Tanzania. Ik kijk er ontzettend naar uit om het project met de andere vrijwilligers verder op weg te helpen en tot een succes te maken!

Mark Hulsbos

Hey! Mijn naam is Mark Hulsbos, derdejaarsstudent economie en recht. Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met DEAL, werd ik direct enthousiast. Toen mij vervolgens werd gevraagd of ik misschien interesse had in een plekje in de projectgroep Tanzania, was mijn antwoord daarop dus volmondig ‘ja’! De manier waarop DEAL ondernemende vrouwen in verschillende landen helpt te ontwikkelen, zorgt ervoor dat er écht een duurzaam verschil wordt gemaakt. Niet alleen de vrouwen profiteren enorm van de kansen die DEAL biedt, ook hele gemeenschappen profiteren uiteindelijk mee. Als vrijwilliger ben ik erg nauw betrokken bij het project in Tanzania. Hierdoor is het effect dat onze projectgroep sorteert erg tastbaar, hetgeen me des te meer motiveert om door te blijven gaan.

Frédérique Verschueren

Hoi, ik ben Frédérique en ik studeer international relations and organisations. Mijn studie heeft me veel geleerd over ontwikkelingshulp en NGO’s. Deze theorie wil ik graag in praktijk omzetten. Daarnaast heb ik reeds vrijwilligerswerk gedaan in Azië en ook dit heeft me geënthousiasmeerd om me in te zetten voor anderen. Ik geloof heel erg in de manier waarop DEAL armoede bestrijdt. De focus op ondernemerschap en het betrekken van de lokale bevolking zijn volgens mij een unieke en doeltreffende methode om derdewereldlanden zoals Tanzania verder te ontwikkelen!

Hanna van Hooft

Mijn naam is Hanna en sinds kort ben ik actief bij projectgroep Tanzania. Na vrijwilligerswerk te hebben gedaan in Uganda groeide mijn interesse in ontwikkelingssamenwerking. Hierdoor maakte ik ook de keuze voor de studie International Relations and Organisations in combinatie met Rechtsgeleerdheid. De werkwijze van DEAL spreekt me heel erg aan, en ik ben van mening dat table banking mensen in staat stelt om zelf een grote verandering aan te brengen in hun leefomstandigheden!

Projectgroep Cambodja

Carlijn Houtstra (projectleider)

Mijn naam is Carlijn Houtstra en ik studeer Politicologie (Internationale Betrekkingen en Organisaties) aan de Universiteit Leiden. Ik ben bij DEAL gekomen na mijn eigen ervaring met vrijwilligerswerk in Ghana. Dit was zo’n leuke beleving, dat ik dit graag iets vergelijkbaars naast mijn studie voort wilde zetten. Wat mij vooral aanspreekt in DEAL is de manier waarop ze de vrouwen de middelen geven om te ontwikkelen maar de rest doen de vrouwen allemaal zelf. Ik hoop de komende tijd onze vrouwengroep vooruit te kunnen helpen!

Sarawitia Franken 

Mijn naam is Sarawitia Franken en ik studeer International Relations and Organisations. Wat ik het mooie vind aan DEAL in het algemeen is dat met weinig middelen toch grote kansen worden gecreëerd voor mensen in een ontwikkelingsgebied. Door gebruik te maken van deze kansen door bijvoorbeeld een eigen onderneming op te starten, zullen deze mensen uiteindelijk onafhankelijk worden van ontwikkelingshulp. Dit vind ik een erg krachtig aspect van de methode ‘table banking’ waarmee DEAL werkt. Wat mij in het bijzonder aantrekt in het project in Cambodja is dat het een erg jong project is. Hierdoor maak je volledig mee hoe alleen het idee van een project langzamerhand ook daadwerkelijk tot leven komt. Dit gaat natuurlijk niet altijd zonder slag of stoot, maar uiteindelijk zijn dat allemaal leermomenten. Verder intrigeert het project mij persoonlijk omdat een groot deel van mijn familie in Cambodja woont en mede daardoor weet ik hoe waardevol de toevoeging van DEAL in Cambodja kan zijn.

Lars Roosenstein

Ik ben Lars Roosenstein en ik heb een bachelor bestuurskunde afgerond en doe nu een master in politieke en economische filosofie. Ik zet mij in voor de DEAL Foundation, binnen de projectgroep Cambodja. We zijn bijvoorbeeld bezig geweest met: het opstellen van contracten, een boekhoud format en inzamelingsacties. Mijn motivatie voor DEAL komt echter niet uit deze taken zelf. Ik vind het werk vooral interessant omdat het gaat over mensen in een totaal andere cultuur, situatie en omgeving. Dat kan het ingewikkeld maken, maar ook uitdagend en bovenal vind ik het fijn om mij in te zetten voor mensen die hulp goed kunnen gebruiken.

Bob van der Meulen

Mijn naam is Bob van der Meulen en ik studeer Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. Ik zet mij in voor DEAL Foundation omdat ik erg geïnteresseerd ben in het concept ‘Table Banking’ en deze vorm van microfinanciering graag wil stimuleren. Ik denk dat het stimuleren van ondernemerschap een hele effectieve manier is om ontwikkelingslanden te helpen. Door de totaal andere cultuur, taal en omgeving kan dit enigszins lastig zijn, maar dit maakt het juist interessant en zorgt voor extra motivatie. Mooi om me in te kunnen zetten voor andere mensen!

Lisa Nieuwmeijer

Hi! Ik ben Lisa Nieuwmeijer en ik studeer Internationale Betrekkingen en Organisaties & Rechten. Ik heb een aantal jaar geleden vrijwilligerswerk in Jamaica gedaan, dit gaf mij een goed gevoel omdat ik zag dat ik iets extra’s kon betekenen voor de mensen daar. Daarom wilde ik vanuit Nederland ook mijn steentje bijdragen. DEAL foundation is hier de perfecte organisatie voor, omdat wij de vrouwen in Cambodja daadwerkelijk kansen kunnen geven op betere leefomstandigheden.