Vrijwilligers

Projectgroep Zambia

Imke Kruizinga (projectleider)

Hoi! Ik ben Imke en ik ben bezig met het afronden van mijn master Nationalism, Ethnic Conflict, and Delopment in Leiden. Tijdens de middelbare school heb ik Oeganda bezocht. Hier maakte ik kennis met ontwikkelingssamenwerking en raakte ik geinteresserd in Afrika. Deze passie heb ik nooit meer losgelaten. Tijdens mijn studie, ben ik er achter gekomen dat ik ontwikkelingssamenwerking super interessant vind en ook later iets mee wil doen. DEAL geeft mij de mogelijkheid om pratksiche ervaring op te doen hoe een NGO werkt. Ik vind het ontzettend leuk om betrokken te zijn met de partner NGO in Zambia. Je ziet zo echt hoe table banking verschil kan maken in de levens van jonge vrouwen.

Daniël van Selst (projectlid penningmeester)

Hoi ik ben Daniël en ik zit sinds maart bij de projectgroep Zambia. Ik doe de bachelor rechtsgeleerdheid in Leiden. Toen ik DEAL langs zag komen was ik gelijk enthousiast. In mijn bachelor heb ik ook bedrijfseconomische vakken, ik hoop deze kennis goed te kunnen gebruiken als penningmeester van de groep!

Milly Monster (projectlid promotie)

Hi! ik ben Milly en ik heb net mijn International Bachelor of Psychology in Leiden afgerond! En ben nog zoekende naar een Master! Ik voelde me gelijk aangesproken toen ik een vacature zag staan voor DEAL, omdat ik het heel belangrijk vind om op een realistische wijze te werken aan een betere wereld. Ik vind het een mooi concept om vrouwen door middel van ondernemerschap uit armoede te helpen. Deze vrouwen zullen op hun beurt ook weer de vrouwen in hun omgeving inspireren!

Tess Fransen (projectlid acquisitie)

Ik ben Tess Fransen en ben acquisitiemanager binnen de projectgroep van Zambia. Binnen mijn studie Informatica en Economie zijn er veel mannelijke studenten, ik vind het leuk als vrouwen de keuze maken om in een wereld te stappen waar relatief veel mannen zijn. Aangezien DEAL vrouwen een structurele kans geeft om hun onderneming te starten, was dit de rede dat ik me hiervoor wilde inzetten. Zo kunnen we samen een steentje bijdragen om vrouwen in Afrika de extra hulp bieden die ze nodig hebben om hun dromen waar te maken!

Pien Kraamwinkel (projectlid acquisitie en secretaris)

Hi! Mijn naam is Pien Kraamwinkel en ik studeer Liberal Arts & Sciences aan Leiden University College met een major in International Justice. Binnen de projectgroep Zambia ben ik acquisitiemanager en notulist. Toen ik in februari een berichtje doorgestuurd kreeg over een vacature van DEAL, was ik meteen enthousiast. Toevallig had ik de week daarvoor uitgebreid onderzoek gedaan naar vrijwilligerswerk, en in het specifiek naar goede doelen in Oost Afrika, dus ik voelde me meteen geroepen. Ik zocht naar een project waar ik me een langere tijd voor kon inzetten en waarbij mijn werk mensen hun leefomstandigheden op de lange termijn zou helpen verbeteren. Dit zag ik allemaal terug in DEAL! Daarbij was ik in het bijzonder gestimuleerd me op te geven, omdat de projectgroep Zambia zich specifiek inzet voor vrouwen. Ik geloof sterk dat het stimuleren van ondernemerschap door middel van microkrediet en in samenwerking met lokale organisaties een effectieve manier is om vrouwen onafhankelijkheid te bieden en zo hun positie in de maatschappij te versterken.

Projectgroep Cambodja

Lisa Nieuwmeijer (projectleider)

Mijn naam is Lisa Nieuwmeijer en ik studeer Internationale Betrekkingen en Organisaties en Rechtsgeleerdheid. Een aantal jaar geleden heb ik voor het eerst vrijwilligerswerk gedaan, ik vond het fantastisch om te zien dat ik iets extra’s kon betekenen voor mensen daar. Daarom wilde ik vanuit Nederland ook mijn steentje bijdragen. DEAL foundation is hier de perfecte organisatie voor, omdat wij de vrouwen in Cambodja op een duurzame manier daadwerkelijk kansen kunnen geven op betere leefomstandigheden.

Sander Verkoelen (projectlid penningmeester)

Mijn naam is Sander Verkoelen, masterstudent Finance aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Binnen de projectgroep Cambodja ben ik vrijwilliger en aangesteld als penningmeester. Na een economische bestuurskundebachelor heb ik veel geleerd over verschillende maatschappelijke vraagstukken, waaronder ontwikkelingssamenwerking. Ik hoop met deze opgedane kennis de groep in Cambodja zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen, en daarmee de economische positie van vrouwen in het land te versterken.

Milou Voorkamp (projectlid acquisitie) 

Ik ben Milou Voorkamp en ben momenteel bezig met een premaster Film- en Televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ik heb de DEAL foundation leren kennen via vrienden en ga me als vrijwilliger bezighouden met de projectgroep Cambodja. Met name de manier waarop we in deze projectgroepen te werk gaan heeft mij enthousiast gemaakt omdat dit DEAL op een positieve manier onderscheidt van andere ontwikkelingsorganisaties.

Sjoerd Bootsma (projectlid acquisitie)

Mijn naam is Sjoerd Bootsma en ik studeer Rechtsgeleerdheid in Leiden. Ik heb een bijzondere interesse voor internationale onderwerpen. Ik ben daarom enthousiast om bij Deal bezig te zijn met ontwikkelingshulp. Deal biedt me een mooie kans om bij te dragen aan duurzame verandering voor de vrouwen in Cambodja.

Joëlle Thewessen (projectlid secretaris)

Hey! Ik ben Joëlle Thewessen en zit in mijn tweede jaar van de studie Geschiedenis. Via vrienden ben ik in contact gekomen met de DEAL foundation en werd meteen enthousiast over het werk dat hier verricht wordt. Wat me in het bijzonder aanspreekt aan DEAL is dat vrouwen in ontwikkelingslanden door middel van table-banking en scholing de mogelijkheid krijgen om zélf een duurzaam bestaan op te bouwen. Door samen te werken met vrouwen in kansarme gebieden draagt DEAL bij aan de verzelfstandiging en economische zelfredzaamheid van zowel individuele vrouwen als hele gemeenschappen. Ik vind het heel gaaf om hier als student mijn steentje aan bij te kunnen dragen. 

Projectgroep Bolivia

NB: project Bolivia zit nog in de opstartfase.

Iddo Geerse (projectleider)

Hola, ik ben Iddo en ik volg momenteel de master Latin American Studies aan de Universiteit Leiden. Van mijn 8ste tot mijn 12de heb ik in La Paz gewoond, de grootste stad van Bolivia. Veel mensen binnen dit land leven onder de armoedegrens en krijgen vaak niet dezelfde kansen die mensen hier in Nederland krijgen. Ik vind het belangrijk om op vrijwillige basis mensen te steunen met de ontwikkeling van hun lokale onderneming, daarom heb ik mij aangesloten bij projectgroep Bolivia!