CAMBODJA

Armoedebestrijding in Plattelands gemeenschappen

Projectgroep Cambodja

DEAL is in 2016 begonnen met een project op het platteland van Cambodja in samenwerking met READA. READA is een non-profitorganisatie die werkt aan armoedebestrijding in plattelandsgemeenschappen door middel van sociaal en ecologisch duurzame benadering. Table banking past goed bij dat plaatje.

Door de jaren heen is het project uitgegroeid tot een waar succes en zijn er inmiddels meerdere spaargroepen bestaande uit meer dan 30 vrouwen opgestart in het land. In 2019 is een delegatie van DEAL-vrijwilliers zelfs afgereisd naar Cambodja om de sfeer van dichtbij te kunnen ervaren. De vrijwilligers zijn langs geweest bij READA en hebben kennis gemaakt met een van de eerste spaargroepen.

De spaargroepen proberen ongeveer twee keer per maand samen te komen. Dit samenkomen draait niet alleen om het bijhouden van de boekhouding, maar ook om het geven van adviezen en het volgen van trainingen onder begeleiding van READA. Zo worden de vrouwen in de spaargroepen elke keer weer een stapje verder geholpen in hun onderneming en kunnen ze successen met elkaar delen. 

De vrijwilligers van de projectgroep Cambodia zijn op dit moment: Maxmilliaan, Nefeli, Maxmarijn, Merijn