Oude projecten

DEAL heeft in haar tienjarig bestaan een hoop projecten opgestart en vaak succesvol afgrond.
Hieronder een selectie van projecten waar we trots op zijn.


 

Bolivia

Van 2009 tot 2015 had DEAL Foundation een project lopen in Bolivia: Ruway Nanta. We hebben ex-prostituees in drie stappen aan een betere toekomst geholpen.

Eerst hebben we hen geleerd om kleren te maken en die te verkopen, door middel van trainingen en andere begeleiding. Vervolgens hebben we een naaiatelier voor hen opgezet, waarin zij kleren zijn gaan maken en verkopen. Uiteindelijk hebben we een naaimachine voor ze gekocht, waardoor ze niet meer afhankelijk waren van derden voor hun productie.

Onze dames van Ruway Nanta runnen nu een zelfstandige onderneming die winstgevend is en hebben ons niet meer nodig.

bolivia


 

Madagaskar

Van 2008 tot 2010 heeft DEAL Foundation – destijds onder de vlag van SIFE Leiden – twee projecten gehad in Antananarivo, de hoofdstad van Madagaskar. We hebben hier jonge gedetineerden begeleid, twee groepen van vijftien.

Met behulp van lessen in de Franse taal en in ondernemerschap hebben we hun economische zelfredzaamheid voor na hun vaak korte gevangenschap bevorderd.

Dankzij dit project zijn er diverse kleine ondernemingen opgestart, zoals een sieradenwinkel en een metaalverwerkingsbedrijfje.

madagaskar


 

Nederland

In 2015 en 2016 was DEAL ook in Nederland actief. We hebben een project opgestart waarbij we nieuwe Nederlanders – statushouders dus, voornamelijk afkomstig uit Syrië – met baancoaches aan stageplaatsen wilden helpen, om vervolgens met ondersteuning van een baancoach een ondernemingsplan te kunnen schrijven en een eigen onderneming te kunnen opstarten.

Dit project is iets minder succesvol afgelopen; er bleek te weinig interesse voor onze formule. Desondanks hebben wij hier veel van geleerd en is ook project Nederland een project waar we trots op zijn.

nederland2