Bolivia

Recentelijk hebben wij een nieuw project in Bolivia opgezet! Dit had een andere structuur dan onze huidige table banking projecten, en had ook een kortere duur.

Ons nieuwste project is een Ondernemingswedstrijd voor Jongvolwassenen, gericht op het bevorderen van ondernemerschap en het verlichten van armoede in Oruro, Bolivia. Personen tussen 18 en 25 jaar die in Oruro wonen en geïnteresseerd zijn in ondernemerschap kunnen deelnemen aan de wedstrijd. De wedstrijd biedt jongvolwassenen de kans om hun bedrijfsideeën en vaardigheden aan een jury voor te stellen. De jury beoordeelt elk idee en selecteert de winnaar op basis van de kans op succes.

De winnaar van de wedstrijd krijgt een mentorschapsprogramma van een jaar, met begeleiding, training en toegang tot middelen en instrumenten die nodig zijn om een succesvol bedrijf te starten, en netwerkmogelijkheden met andere ondernemers.

Onze eerste prijswinnaar is Iván Sady Carlos Huanca. Zijn bedrijf heet CREARTEC en is gespecialiseerd in de bouw van hoogwaardig maatwerkmeubilair voor particuliere en zakelijke klanten. Het bedrijf wil niet alleen streven naar bijzondere ontwerpen de productie daarvan, maar ook op het gebied van klantenservice willen zij uitblinken.

CREARTEC wil een bedrijf zijn dat unieke, gepersonaliseerde en intelligente meubelstukken aan zijn klanten kan aanbieden. De stukken zullen geproduceerd worden volgens de wensen van de klant om aan hun eisen wat betrek design en functie te voldoen. Bovendien wil CREARTEC hoogwaardige materialen gaan gebruiken om ervoor te zorgen dat de meubels duurzaam en sterk zijn.

DEAL wil hiermee niet alleen het ondernemerschap in Oruro bevorderen, maar ook banen scheppen, economische groei stimuleren en de ontwikkeling van de gemeenschap bevorderen om hiermee armoede tegen te gaan. Door jonge ondernemers te steunen, hopen wij een cultuur van innovatie en succes te creëren die de hele gemeenschap ten goede komt.

Deelnemers aan de wedstrijd zullen waardevolle ervaring en vaardigheden in ondernemerschap opdoen, die kunnen worden toegepast op toekomstige zakelijke ondernemingen. Bovendien biedt ons project een platform voor jonge ondernemers om in contact te komen met andere gelijkgestemden. Hier kunnen ze ideeën uitwisselen en een netwerk van ondersteuning opbouwen.

Ons voornaamste doel is om met deze wedstrijd deelnemers een spannende kans te bieden om hun bedrijfsideeën te verwezenlijken. Door begeleiding, training en middelen te bieden, hoopt DEAL zo in Oruro de volgende generatie ondernemers te versterken en de economische groei in de gemeenschap te stimuleren.

De tweede prijswinnaar is Nitza Francisca Parihuancollo Chinche. Haar bedrijf heet Parchy cosmética y herbolaria artesanal en focust op haarverzorgingsproducten voor mensen die last hebben van stress en nervositeit.

De producten die zij haar klanten wil bieden zijn gemaakt van kalmerende planten die de hoofdhuid versterken. De kit bestaat uit een vaste shampoo, een conditioner, voedende haarcrème en een speciaal hoofdkussen die helpt om in slaap te vallen. Nitza heeft ervaring in het werk van medicinale planten omdat zij een cursus in de natuurgeneeskunde heeft gevolgd over de voordelen van natuurlijke cosmetische producten voor lichamelijk gebruik.

 

 

De vrijwilligers in de projectgroep Bolivia zijn 5 Spaans sprekende toppers: 
Maria, Juan, Rodgrigo, Lucila