BOLIVIA

Binnenkort zullen wij een nieuw project opzetten wat plaats zal vinden in Bolivia! Dit zal een andere structuur hebben dan onze huidige table banking projecten, en een kortere duur hebben.

Ons nieuwste project is een Ondernemingswedstrijd voor Jongvolwassenen, gericht op het bevorderen van ondernemerschap en het verlichten van armoede in Oruro, Bolivia. Personen tussen 18 en 25 jaar die in Oruro wonen en geïnteresseerd zijn in ondernemerschap kunnen deelnemen aan de wedstrijd.

De wedstrijd biedt jongvolwassenen de kans om hun bedrijfsideeën en vaardigheden aan een jury voor te stellen. De jury beoordeelt elk idee en selecteert de winnaar op basis van de kans op succes.

De winnaar van de wedstrijd krijgt een mentorschapsprogramma van een jaar, met begeleiding, training en toegang tot middelen en instrumenten die nodig zijn om een succesvol bedrijf te starten, en netwerkmogelijkheden met andere ondernemers.

DEAL wil hiermee niet alleen het ondernemerschap in Oruro bevorderen, maar ook banen scheppen, economische groei stimuleren en de ontwikkeling van de gemeenschap bevorderen om hiermee armoede tegen te gaan. Door jonge ondernemers te steunen, hopen wij een cultuur van innovatie en succes te creëren die de hele gemeenschap ten goede komt.

Deelnemers aan de wedstrijd zullen waardevolle ervaring en vaardigheden in ondernemerschap opdoen, die kunnen worden toegepast op toekomstige zakelijke ondernemingen. Bovendien biedt ons project een platform voor jonge ondernemers om in contact te komen met andere gelijkgestemden. Hier kunnen ze ideeën uitwisselen en een netwerk van ondersteuning opbouwen.

Ons voornaamste doel is om met deze wedstrijd deelnemers een spannende kans te bieden om hun bedrijfsideeën te verwezenlijken. Door begeleiding, training en middelen te bieden, hoopt DEAL zo in Oruro de volgende generatie ondernemers te versterken en de economische groei in de gemeenschap te stimuleren.

De huidige vrijwilligers van projectgroep Bolivia zijn: Iddo, Julia, Lotte en Claire.